Сушка “Малютка”.

28.11.2017
Всім з дитинства знайомі маленькі, хрусткі і дуже смачні сушки «Малютка». Йдуть роки, на прилавках з’явилася маса різних кондитерських виробів, але сушка завжди займає перші місця рейтингів споживчої любові і переваг.
Виробництво сушок вважається одним з найбільш трудомістких процесів і найтривалішим, якщо порівнювати з виробництвом бубуліков, бубликів. Складнощі починаються ще на етапі замішування тіста: воно повинно вийти досить крутим, але не перемішаним, таким, щоб в ньому не було пухирців повітря, які можуть зіпсувати всю партію.
Від усіх інших подібних пекарських виробів, сушку відрізняє технологія виробництва, рівень вологості і розмір. Вологість в сушінні не повинна перевищувати 13%, що і дозволяє їй бути такою хрусткою.
Виробництво сушки починається з замісу тіста з борошна вищого сорту, причому спочатку «Малютка» ще менше в три рази, ніж вона повинна бути на виході. Це робиться для того, щоб побачити якість борошна і тіста: якщо після ошпарювання в окропі сушка збільшилася рівно в три рази в розмірі, значить все в порядку і можна далі продовжувати процес виготовлення.
Після того, як сушка була опущена на пару хвилин в окріп, її виймають і укладають на велике деко і покривають солодкої глазур’ю, яка при запіканні і дає продукту його неповторний смак і хрусткость. Багато кондитери не покривають сушку глазур’ю, а просто в кип’ячену воду додають солодку патоку, яка при запіканні і перетворюється в цю красиву, блискучу, коричневу скоринку.

Користь сушки «Малютка»

Завдяки присутності в класичною рецептурою сушки борошна пшеничного вищого сорту, продукт і отримує таку велику кількість корисних речовин: вітаміни, мікро і макроелементи, амінокислоти.
З таким корисним складом, сушки здатні поліпшити настрій з самого ранку; вони дуже корисні для нормальної життєдіяльності головного мозку, підвищення загального тонусу. Весь корисний склад сушок збалансований і тому цей продукт прекрасно підходить як профілактичний засіб при випаданні волосся, підвищеної ламкості нігтьової пластини.

Користь сушки «Малютка» для дітей

У сушках є такі корисні речовини, як марганець, мідь і вітаміни і цей комплекс допомагає дитячої кісткової тканини правильно рости і розвиватися, при переломах і травмах так само корисно вживати сушки не тільки дітям, а й дорослим – вони допомагають активному відновленню суглобової тканини.
Багато мам і по сей день вважають за краще використовувати сушки як смачною і корисною речі: в період, коли у малюка ріжуться зубки, це приносить йому певні незручності, дискомфорт, свербіж в яснах. Педіатри рекомендують в цих випадках для полегшення стану малюка застосовувати гумові кільця і іграшки, яким дітлахи «чешуть» свої ясна і полегшують прорізування зубів. А ось ще з радянського часу, багато хто став використовувати в цих цілях сушки «Малютка» і отримували подвійний ефект: малюк допомагає собі і отримує масу корисних речовин з сушки.